Dobrý den,
zrovna dodělávám střední školu v ČR a pohrávám si s myšlenkou studia vysoké školy v Německu (příp. i Rakousku). Všechny ty formality s tím spojené už zvládnu nějak vyřešit, spíš mě ale zajímají věci, které z oficiálních dokumentů nevyčtu- hlavně tedy vaše názory a zkušenosti.
Stručně něco o mě: Bydlím v příhraničí (na české straně), mám dvojí občanství, německy umím plynule, se psaním mám problémy (nikdy jsem nenavštěvoval německou školu). Chci studovat "Wirtschaftsinformatik". Zkusím se přihlásit i na "Duales studium", moc šancí tomu ale nedávám.
V první řadě vůbec nevím kam si podat přihlášku. Byl bych rád, kdyby jste mi někdo mohl doporučit nějakou spolkovou zemi, oblast, město nebo třeba konkrétní školu, která je podle vás vhodná. Trochu očekávám odpověď Mnichov, mám ale strach z extrémně vysokých životních nákladů v tomto městě.
Dále bych vám byl vděčný za jakékoliv další relevantní informace. Co by se mohlo hodit, na co si dát pozor, případně vaše osobní zkušenosti ze studia v Německu.
Děkuji